— En serie i sju delar för äventyrare

Lenn är en friskus och arkeolog och Art är hennes hjälpreda och sidekick. Art är en mystisk person som kommer från Bortomlandet. Förutom att han pratar ett underligt språk som Lenn dechiffrerat som baklängska verkar han faktiskt leva baklänges - ja, han blir yngre och yngre. Lenn har nyligen gjort en upptäckt som skulle kunna leda till svaret på gåtan om Arts hemland, som ingen vet var det ligger - inte ens Art kan svara på hur han hamnat här, var han kommer ifrån och han hittar inte vägen tillbaka. Kan Olandsån vara en nyckel till gåtan? En av få åar i Sverige som rinner mot norr…

 

Förhandstittar

Utforskarna försöker sig på gatumusicernade i Öregrund med förhoppningen att få ihop pengar till godis.

 

Våra våghalsiga upptäcktsresande får tag på en till nödvändig och besynnerlig artefakt när de stöter på Strömkarlen i Öregrund. Låten som ni hör ett kort fragment av i videon är ”Fanitullen”, en norsk folkvisa (”slått”) och bravurnummer byggd runt en historia om mord, död och djävulen från 1700-talet.

 

Våra nyfikna skojare får jagen av en argsint bildhuggare i Harg när de lånar en byst föreställande Olof Thunman utan att fråga.

 

Våra hjältar har villat bort sig upp på land. De är nu vilse bland kossorna i Hamra, ganska nära Ekeby, men som tur är får de hjälp av herr och fru Jansson som bjuder på kaffe, blåbärspaj och kan visa vilken väg som är den rätta och riktiga och som leder tillbaka till vattenvägarna och Olandsån.

 

På vägen ut ur Gimo, mot Östhammar, stöter våra modiga och nyfikna utforskare på några skummisar som döper varandra i vassen.

 

Våra hjältar och äventyrare möter döden i Gimo som utmanar dem på kubb!

 

Art och Lenn gör stan osäker och röjer runt i Österbybruk

 

Runriddaren vid Krogstastenen

 

Myrmaran i Florarna

 


Swish

123 020 49 09


Patreon

Become a Patron!


PayPal


Vipps

96209888 (merk Teater Oland)


Vänförening på Facebook

Teater Olands Vänner